Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Christiaan Huygensonderwijs kan per 1 mei naar noodlokalen Ichthus College

Christiaan Huygensonderwijs kan per 1 mei naar noodlokalen Ichthus College
Wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten)
Foto: ©maartenheijenk.nl

DRONTEN - De gemeente Dronten heeft een oplossing gevonden voor de huisvesting van het Christiaan Huygensonderwijs. De afdeling van christelijke basisschool Het Kompas kan vanaf 1 mei naar de noodlokalen van het Ichthus College. Daar kunnen alle 131 leerlingen worden ondergebracht en ze kunnen daar blijven zitten tot in ieder geval 2025.

De christelijke ‘school voor hoogbegaafde kinderen’ maakt nu nog gebruik van het semi-permanente gebouw van De Windroos. Dit onderkomen wordt na dit schooljaar afgebroken en daarom werd er uitgekeken naar iets anders.

Krimp van Ichthus College

Vanwege onder andere de daling van het leerlingenaantal van het Ichthus College, staan er noodlokalen aan de Jupiterweg leeg. Deze komen nu beschikbaar voor het Christiaan Huygensonderwijs.

Wel moet het schoolplein nog wat worden aangepast, onder andere voor een fietsenstalling en om kinderen van het basisonderwijs te scheiden van de oudere leerlingen van het Ichthus. Hiervoor trekt de gemeente 25.000 euro uit.

In z’n geheel

Wethouder Peter van Bergen vertelt dat er voor de Christiaan Huygensafdeling geen ruimte was op het ‘schooleiland’ van Het Kompas. Er is gekeken naar alternatieven zowel binnen als buiten Dronten: „De voorkeur van de school ging uit naar deze locatie, omdat de zes lokalen beschikbaar zijn en de school er in z’n geheel naartoe kan.”

Van de leerlingen van het Christiaan Huygensonderwijs komen er 90 uit de gemeente Dronten, 26 uit Lelystad, 12 uit Kampen en 3 van elders.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo