DeDrontenaar.nl

Zondag, 27 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

ChristenUnie oppert aanleg van naviduct in plaats van Elburgerbrug

Redactie: M.H.

DRONTEN - De statenfractie van de ChristenUnie in Flevoland heeft schriftelijke vragen gesteld over de voortdurende problemen van de Elburgerbrug. „Denkt het college ook na over mogelijke alternatieven in de toekomst, zoals bijvoorbeeld een naviduct?”, vraagt de fractie.

Een naviduct is een variant van een aquaduct. Hierbij bevindt zich in de waterloop een sluis. Over het algemeen worden naviducten gezien als dure oplossingen. Voordeel is wel dat ze weinig oponthoud voor het verkeer opleveren.

De ChristenUnie stelt haar vragen naar aanleiding van de berichtgeving over de Elburgerbrug, de verbinding tussen Dronten en Elburg. Deze brug is in 2015 voorzien van een composieten brugdek, maar is sindsdien al verschillende keren afgesloten geweest vanwege werkzaamheden. De ChristenUnie wil weten of de problemen na de komende werkzaamheden, van 21 september tot 11 oktober, daadwerkelijk achter de rug zijn.

Elburgerbrug

Naviduct Enkhuizen

De CU wordt wakker. Ik roep dit al jaren, maar beter laat dan nooit. Begin er maar aan. Dan zijn die problemen van die brug ook verledentijd.
Leusink | maandag 14 september 2020 11:05