DeDrontenaar.nl

Woensdag, 8 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

ChristenUnie blij met nieuwe wethouder en met vrouwenfractie: „Echt heel erg leuk”

ChristenUnie blij met nieuwe wethouder en met vrouwenfractie: „Echt heel erg leuk”
Marianne Witteveen (ChristenUnie)
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - De ChristenUnie is blij met Roelof Siepel als nieuwe wethouder. Dat vertelt Marianne Witteveen, die Siepel gaat opvolgen als fractievoorzitter. De fractie van de ChristenUnie bestaat straks uit drie vrouwen: „Dat vind ik echt heel erg leuk.”

Roelof Siepel lijkt de meest voor de hand liggende opvolger van Jaap Oosterveld, die eind februari stopte als wethouder. Waarom heeft het dan toch bijna een maand geduurd?
Marianne Witteveen: „Er is een hele serieuze selectiecommissie mee bezig geweest, dat hebben we netjes willen doen. En we zijn er nu met z’n allen uit dat Roelof de meest geschikte kandidaat is. Daar zijn we heel erg blij mee en dankbaar voor.”

Hoe is de procedure geweest?
„We waren best wel geschokt over het feit dat het Jaap niet lukte, dat vonden we heel naar. Daarna hebben we er serieus over nagedacht: wie wil dit doen, wie ziet het zitten en bij wie past het. Daarvoor hebben wij een externe commissie in het leven geroepen, dus onze fractie heeft dat niet zelf gedaan. Die commissie heeft iedereen van de fractie gesproken, heeft kandidaten gesproken en heeft gekeken wie de beste persoon is voor deze job.

Er waren dus meerdere kandidaten?
„Ja, dat klopt.”

Was jij daar één van?
„Daar kan ik niks over zeggen.”

Dat kan je wel, maar dat wil je niet.
„Klopt, daar wìl ik niets over zeggen.”

Je zei al dat je blij was met Roelof Siepel als wethouder. Kun je dat toelichten?
„Roelof heeft ervaring en het past hem echt als een jas. Daar zijn we met z’n allen heel erg van doordrongen. Ik denk dat hij een frisse wind kan laten waaien door het gemeentehuis. Dat lijkt me hartstikke gaaf. Dus we zijn met z’n allen heel blij.”

Krijgt Roelof dezelfde portefeuilles als Jaap, dus ook de verbouwing van het gemeentehuis, de nieuwe natuur, de afvalcontainers en de windmolens?
„Ja, dat was een voorwaarde.”

Een voorwaarde van wie?
„Van het college van B en W.”

Jaap Oosterveld is min of meer onder de druk bezweken. Zijn jullie met Roelof Siepel niet bang voor een herhaling van zetten?
„Nee, anders hadden we hier niet voor gekozen.”

Word jij zelf de nieuwe fractievoorzitter en neemt de volgende op de lijst, Ingrid Paalman, de plek van Roelof Siepel in de gemeenteraad over?
„Ja, ik word fractievoorzitter en Ingrid neemt de plek van Roelof over. Wij hebben straks een ChristenUnie-fractie met drie vrouwen. Dat vind ik echt heel erg leuk. Ik heb het nog niet uitgezocht, maar volgens mij is dat uniek bij de ChristenUnie. Ingrid is een hele frisse wervelwind, dus daar worden we ook heel blij van.”

Oosterveld - Siepel