DeDrontenaar.nl

Woensdag, 15 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

CDA wil plannen voor de winkelcentra niet afraffelen: „Gaat serieus geld kosten”

CDA wil plannen voor de winkelcentra niet afraffelen: „Gaat serieus geld kosten”
De gemeente wil onder andere het 'rommelige' deel van Suydersee aanpakken.
Foto: ©maartenheijenk.nl (archieffoto)
Redactie: M.H.

DRONTEN - Wethouder Irene Korting (VVD) wil dat er in december actieplannen liggen voor de diverse winkelcentra in de gemeente Dronten. In april werd er besloten voor 50.000 euro een extern bureau in te huren om die plannen te maken. Vijf maanden later is er eindelijk een bureau gecontracteerd. De tijd dringt en het CDA is bang dat de wethouder het gaat afraffelen.

Wethouder Korting vertelt dat het nog steeds haar doelstelling is dat de actieplannen in december op tafel liggen. Ferdinand Zomerman (CDA) wijst erop dat er nogal wat ontwikkelingen zijn in de detailhandel. Hij noemt veranderende koopstromen, internetwinkelen en thuisbezorgen.

Grote beslissingen

„Hoe kun je zo’n ingewikkeld proces met alle stakeholders (betrokkenen - red.) binnen drie maanden afhandelen?”, vroeg Zomerman tijdens de raadsvergadering, „Wij dringen aan op zorgvuldigheid. Want linksom of rechtsom: er komen hele grote beslissingen uit voort die serieus geld gaan kosten.”

„We zullen er zo snel mogelijk mee aan de slag gaan”, zegt de wethouder desgevraagd. Het antwoord op de vraag of december nu wel of niet realistisch is ontwijkt ze: „Mocht blijken dat we meer tijd nodig hebben, dan moet je de stakeholders die gelegenheid bieden.”