DeDrontenaar.nl

Woensdag, 23 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

CDA wil niet alleen de lasten maar ook de lusten van het vliegveld

CDA wil niet alleen de lasten maar ook de lusten van het vliegveld
Foeke Bongers (D66)
Foto: © Jennifer Sauer
Redactie: M.H.

DRONTEN - ,,De lasten van het Vliegveld Lelystad krijgen we zeker. Van de lusten hebben we nog niks gezien.’’ CDA-fractievoorzitter Jan Klopman herinnerde donderdag aan een toezegging van gedeputeerde Jaap Lodders dat de lusten en lasten van het vliegveld eerlijk verdeeld worden over de gemeenten.

Net als zijn D66-collega Foeke Bongers vroeg Klopman aandacht voor ontwikkelingen in de regio, zoals de uitbreiding van het vliegveld in Lelystad, de aanleg van buitendijkse havens bij Lelystad en Urk en de Floriade in Almere. ,,De provincie investeert fors in deze projecten. Het kan niet zo zijn dat Dronten daar niet van profiteert’’, vindt de CDA-voorman.

Poort van Dronten

Jan Klopman hoopt vooral dat bedrijventerrein Poort van Dronten voordeel kan trekken uit de luchthaven en de twee nieuwe havens ‘op bijna loopafstand’.

Wethouder Dirk Minne Vis antwoordde dat de verantwoordelijke ambtenaren voortdurend bezig zijn om bedrijven naar de Poort van Dronten te halen. Hij kondigde aan dat het college zo snel mogelijk een economische visie gaat aanbieden: ,,En daar gaan we de luchthaven, de overslaghavens en de Floriade zeker bij betrekken.’’