DeDrontenaar.nl

Donderdag, 28 mei 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

CDA verwondert zich erover dat winkeliers Suydersee geen behoefte hebben aan wifi

CDA verwondert zich erover dat winkeliers Suydersee geen behoefte hebben aan wifi
Dorpspomp en wifibankje Swifterbant.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - B en W van Dronten hebben in november besloten af te zien van openbare wifi in winkelcentrum Suydersee. Het CDA toont zich daarover nu opeens verbaasd. B en W herhalen tegenover de christen-democraten dat er geen behoefte aan wifi is.

Het was de bedoeling dat de gemeente het wifi-systeem zou aanleggen en dat de ondernemers het zouden onderhouden en beheren. In antwoord op de vraag van het CDA schrijft het gemeentebestuur dat de meeste consumenten gebruik maken van hun eigen internetvoorziening.

Het college wil nog wel onderzoeken of wifi kan worden gebruikt voor het houden van een ‘passantenonderzoek’. Tegelijkertijd beseffen B en W dat dit misschien moeilijk is in verband met de privacywetgeving.

Biddinghuizen en Swifterbant

De gemeente heeft in september wifibankjes geplaatst bij de winkelcentra in Biddinghuizen en Swifterbant. D66 en Leefbaar Dronten hebben aan B en W gevraagd hoe deze gebruikt worden.

„De Dorpsbelangen van de beide kernen geven aan dat door jong en oud veelvuldig gebruik wordt gemaakt van de wifi-solarbankjes”. antwoordt het college.