DeDrontenaar.nl

Woensdag, 15 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

CDA is ‘kaltgestelt’ en wil die nieuwe politieke realiteit eerst even laten bezinken

CDA is ‘kaltgestelt’ en wil die nieuwe politieke realiteit eerst even laten bezinken
CDA en SP stemden als enige voor een onderzoek naar de gang van zaken binnen het gemeentehuis.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Het CDA is gisteravond ‘kaltgestelt’ door de rest van de gemeenteraad. Het verzoek om ondanks het plotselinge vertrek van twee wethouders toch deel te mogen blijven uitmaken van het college van B en W, werd door de coalitiepartners VVD en Leefbaar Dronten resoluut afgewezen. Fractievoorzitter Jan Klopman is er een dag later nog steeds niet van bekomen.

Klopman zat er gisteravond na de bewogen gemeenteraadsvergadering helemaal doorheen. De wachtende pers werd gevraagd om vijf minuutjes geduld te hebben. Even later vroeg de fractievoorzitter tot vrijdag te wachten met een interview. Inmiddels is Klopman er nog steeds niet klaar voor en wordt hij door fractiegenoten uit de wind gehouden.

Alles op een rijtje zetten

„We willen het eerst allemaal laten bezinken, even alles op een rijtje zetten”, zegt gemeenteraadslid Siert Jan Lap, „Aanvankelijk was het plan om vandaag bij elkaar komen, maar nu we binnen het college geen verantwoordelijkheid meer dragen, is er geen haast bij. Het lijkt ons verstandiger om eerst eens rustig in ons op te nemen wat er de afgelopen dagen allemaal is gebeurd.”

Maandag of dinsdag komt de CDA-fractie bij elkaar om zich te beraden op de nieuwe situatie. Daarna komen de christen-democraten wellicht naar buiten met een reactie op de vergadering van gisteren en alle kritiek die over de partij is uitgestort.

Collegecrisis