DeDrontenaar.nl

Maandag, 1 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

CDA en ChristenUnie nog niet zo enthousiast over Lidl-supermarkt in Dronten-west

CDA en ChristenUnie nog niet zo enthousiast over Lidl-supermarkt in Dronten-west
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - PvdA, D66 en VVD zijn vóór een Lidl in Dronten-west, ChristenUnie en CDA hebben hun bedenkingen. Dat blijkt uit de standpunten van de politieke partijen over onze Stelling van de Week.

Stelling van de Week:

Zo snel mogelijk een Lidl in Dronten-west

.

PvdA - helemaal eens

Met een groeiende economie, de woningbouwontwikkelingen in West en de ruimte die er is, is het logisch dat de Lidl gevestigd wordt in Dronten-West. Alle winkelcentra in de gemeente moeten vitaal blijven.

D66 - helemaal eens

D66 is blij dat Lidl ook in dit deel van Dronten neerstrijkt. Overigens heeft de raad hiermee al ingestemd.

VVD - eens

West groeit en daar is de VVD Dronten erg blij mee! Al vanaf het begin is in West rekening gehouden met de bouw van een tweede supermarkt. Als een ondernemer wil bouwen mag dat. Goed voor de variatie in de wijk dat er ook appartementen boven komen.

Leefbaar Dronten - neutraal

Leefbaar Dronten is van mening dat hier geen rol is voor ons als raad, immers Lidl bepaalt of men in Dronten wil komen en waar. Als het past binnen de regelgeving dan kan de winkel er komen.

GroenLinks - neutraal

Over dit concrete geval hebben we geen mening. Als een ondernemer zich in Dronten wil vestigen en aan alle regels voldoet, kun je daar niet tegen zijn. Vrijheid van ondernemen betekent ook dat er concurrentie op de markt is.

CDA - oneens

Pas als we meer weten over het reilen en zeilen van de detailhandel kunnen we als CDA-raadsleden een goede afweging maken over de vestiging van een Lidl in Dronten-West. Is er voldoende vraag voor een extra supermarkt en is het de juiste plek?

ChristenUnie - oneens

Een Lidl is veel meer dan een voorziening gericht op West en heeft een bredere functie. Een dergelijke winkelketen richt zich op heel Dronten. Daarmee is het een centrumvoorziening en hoort daar dan ook thuis en kan het centrum juist versterken.

Lezerspoll

Zo snel mogelijk een Lidl in Dronten-west

Helemaal eens67%
Eens6%
Neutraal10%
Oneens7%
Helemaal oneens11%
Onze internetpoll is geen wetenschappelijk verantwoorde steekproef.
Het geeft slechts een indicatie van de meningen van de lezers.

MijnStemhulp.nl

Dossier Lidl