DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 5 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Buurt loopt te hoop tegen komst ‘Polenhotel’ aan De Morinel

Buurt loopt te hoop tegen komst ‘Polenhotel’ aan De Morinel
Psycholoog Frans Aerts ziet het helemaal niet zitten om te moeten verhuizen.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Huurders, buren, overburen, niemand aan De Morinel is enthousiast over de mogelijke komst van een ‘Polenhotel’ in het pand op de nummers 31 en 33. Huurders zijn bang dat ze moeten verhuizen, buren en overburen vrezen overlast.

De Morinel 31/33 staat al zo’n acht jaar te koop. Vlak voor het weekeinde kregen de omwonenden opeens een uitnodiging van Eric en Martin Daniëls voor een informatiebijeenkomst. Beide heren willen het pand verbouwen tot een Polenhotel voor 40 arbeidsmigranten. Ze claimen dat zij een voorlopig koopcontract hebben, maar bij makelaardij Van der Linden staat het pand nog steeds te koop voor € 898.000.

Beleid van gemeente

Cruciaal in de aankomende discussie met de buren is het bestemmingsplan voor de strook woningen en bedrijven aan de oneven kant van De Morinel. De gemeente schrijft: ,,De vestiging van zo’n 40 arbeidsmigranten past op deze plek binnen het beleid.’’ De buren zijn het daar niet mee eens. 

De buurt wijst op de in 2012 vastgestelde beleidsnotitie van de gemeente. Daarin staat dat de huisvesting van arbeidsmigranten op bedrijventerreinen niet is toegestaan. Volgens de buren wonen zij op een bedrijventerrein. Hun panden staan in het bestemmingsplan omschreven als ‘industriële bedrijven klasse A’.

Gelopen race

,,De heer Daniëls doet alsof het appeltje eitje is, alsof het een gelopen race is’’, zegt buurvrouw Leane de Graaf, ,,Als we het mogen geloven hebben ze achter onze rug al een akkoord gesloten met de gemeente.’’

De buren kondigen aan dat ze zich fel gaan verzetten tegen de komst van het Polenhotel: ,,Wij hebben een representatieve omgeving nodig om onze klanten te ontvangen. Huisvesting van arbeidsmigranten past daar niet in, dat is schadelijk voor onze bedrijfsvoering.’’

Overburen vrezen overlast

De overburen zijn van het toekomstige ‘Polenhotel’ gescheiden door een brede weg, een groenstrook en een parallelweg. Toch vrezen ook zij overlast. DeDrontenaar.nl spreekt enkele overburen. Zij vinden het pand te klein voor 40 arbeidsmigranten en ze zijn bang voor geluids- en verkeersoverlast in hun kinderrijke buurt

Sommige overburen wijzen op de hinder die ze nu al zouden ondervinden van arbeidsmigranten. Ze vinden dat er aan De Morinel en De Oeverloper al meer dan voldoende Polen wonen.

Huurders zijn niet blij

Ook de twee huurders van het pand zijn niet blij met de ontwikkeling. Zij vrezen echter dat ze weinig te vertellen hebben. De Morinel 31 is een grote woning, die pas sinds vorige maand een nieuwe huurster heeft. Zij heeft helemaal geen zin om opnieuw te moeten verhuizen.

De Morinel 33 is een kantoorgebouw met 11 units, waarvan er 10 leeg staan. Psycholoog en psychotherapeut Frans Aerts is de enige huurder en hij is niet uitgenodigd voor de informatieavond. ,,Als huurder heb ik niets te zeggen, ik zal wel moeten verhuizen’’, klinkt het berustend, ,,Ik zit hier al dertig jaar. Het is een mooi punt, ik ben in de zestig en heb er geen enkele behoefte aan om op een andere plaats opnieuw te moeten beginnen.’’

Lees ook:

 

 

Als ze nou echt niet weten wat te dien met het pand, wil ik tegen redelijke huurvwel een plekje om theorielessen te geven! Daarnaast heb ik nog wel een bouwkundig rapport van het pand! Ik geloof dan niet dat het geschikt is als Polen hotel! Verwarming instalkatie is niet goed, dak is ook niet goed! En nig veel meer! Hoe we dat weten? We wilde het zelf kopen om een kinderdsg verblijf te vestiggen! Maar de hestelkosten waren veel te hoog!
Alex | woensdag 25 november 2015 00:06