DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 5 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Burgemeester reageert op brieven van kinderen Het Wilgerijs over hondenpoep

Burgemeester reageert op brieven van kinderen Het Wilgerijs over hondenpoep
Burgemeester Ineke Bakker bij Het Wilgerijs.
Foto: eigen foto
Redactie: M.H.

DRONTEN - Veel kinderen ondervinden overlast van hondenpoep. Dat bleek uit brieven van leerlingen van groep 8 van Het Wilgerijs aan de gemeente Dronten. Burgemeester Ineke Bakker kwam gisterochtend hoogstpersoonlijk langs om deze en andere zaken te bespreken met de leerlingen.

In het kader van de taallessen zijn de leerlingen van de samenwerkingsschool in Dronten-zuid bezig geweest met het leren schrijven van formele brieven. De kinderen kregen de opdracht om een brief te schrijven over een onderwerp uit de buurt van de school. Daarbij moesten ze ook oplossingen aandragen.

Leerkracht Erwin van der Land was onder de indruk van het resultaat. Daarom werd in overleg met de kinderen besloten om de brieven daadwerkelijk naar de burgemeester te sturen. Ineke Bakker wilde daarop graag langskomen om persoonlijk te reageren.

Hondenpoep, bomen en zwerfafval

Nadat de burgemeester haar ambtsketen had laten zien, gaf ze samen met de teammanager openbare ruimte antwoord op een aantal vragen. Eén van de onderwerpen was de hondenpoep. De burgemeester verwees de kinderen naar een enquête over dit onderwerp. De door de leerlingen aangedragen oplossingen zijn inmiddels naar de verantwoordelijke afdeling gestuurd.

Andere onderwerpen waren het omzagen van bomen en het zwerfafval. Over de bomen zei de burgemeester, dat hierdoor het overige groen meer ruimte krijgt. En het zwerfaval is volgens Ineke Bakker een gezamenlijke verantwoordelijkheid van de inwoners van de gemeente.