DeDrontenaar.nl

Woensdag, 3 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Burgemeester over stad of dorp: „Vertel buiten Dronten gewoon dat u een stad bent”

Burgemeester over stad of dorp: „Vertel buiten Dronten gewoon dat u een stad bent”
Is Dronten een stad of een dorp?
Foto: Zomerenquête DeDrontenaar.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Bijna 90% van de inwoners vindt dat Dronten een dorp is, zo bleek uit de zomerenquête van DeDrontenaar.nl. Waarnemend burgemeester Ineke Bakker heeft daar begrip voor: „Maar vertel buiten Dronten gewoon dat u een stad bent. Waarom niet?”

De burgemeester zei vanavond in haar nieuwjaarstoespraak: „Mijn waarneming is dat Dronten - en natuurlijk bedoel ik daarmee ook de inwoners en ondernemers uit Biddinghuizen, Swifterbant en het landelijk gebied - een saamhorige gemeenschap is. Er gebeurt veel. Er is grote sociale cohesie.”

Bescheidenheid

„Lieve mensen, wees daar trots op. Spreek u trots uit over uw landschap, dorpen en stad. Want als ik iets heb waargenomen is het wel dat Dronten zich erg bescheiden opstelt en men graag wil vasthouden aan het dorpse karakter. Doe dat vooral. Dat maakt u speciaal.”

„Maar vertel buiten Dronten gewoon dat u een stad bent. Waarom niet?”, aldus Ineke Bakker, „Met een prachtige Meerpaal, fantastisch onderwijs, vitale centra, een mooi station en straks een prachtig Hanzekwartier met havenkade. Dronten is groter en grootser dan onze bescheidenheid.”