DeDrontenaar.nl

Donderdag, 6 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Burgemeester over overlast vliegveld Lelystad: „We werken er heel hard aan”

Redactie: M.H.

DRONTEN - „Er is in Gelderland en Overijssel nogal wat aan de hand. Dat neemt robuuste vormen aan. Er liggen ruim zesduizend bezwaren.” Dat zei burgemeester Aat de Jonge over de situatie rond vliegveld Lelystad. Ook de gemeente Dronten is er druk mee: „We werken er heel hard aan.”

Kees Hermus (Leefbaar Dronten) vroeg de burgemeester gisteravond naar de stand van zaken. De Jonge antwoordde dat de gemeente nog geen antwoord van het departement heeft gekregen op brieven. Ook brandbrief van de voltallige gemeenteraad is nog niet beantwoord.

Interessant

De burgemeester heeft kennis genomen van de uitspraken van voormalig staatssecretaris Sharon Dijksma dat het ministerie te weinig kundige mensen heeft voor dossiers als vliegveld Lelystad. „Daarover vindt een debat plaats in de Tweede Kamer. Waar dat toe moet leiden, dat is interessant”, aldus De Jonge.

De burgemeester heeft het dossier ‘vliegveld’ recentelijk overgenomen van de opgestapte CDA-wethouder Dirk Minne Vis. „Dat heeft tot een zekere accentverschuiving geleid”, aldus Aat de Jonge. In dat verband noemde hij de aankondiging om uit het overleg aan de Alderstafel te stappen.

Signaal naar Biddinghuizen

B en W hebben recentelijk contact opgenomen met de actiegroep Vlieg Op (zie video) in Biddinghuizen: „Ook als signaal naar de samenleving in Biddinghuizen. Want als Biddinghuizen er last van heeft, hebben wij er allemaal last van.”

De gemeente wil samen met Vlieg Op kijken wat de mogelijkheden zijn. De burgemeester wees erop dat de actiegroep goede contacten heeft met tegenstanders van het vliegveld op de Veluwe, in Gelderland en Overijssel.