DeDrontenaar.nl

Dinsdag, 11 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Burgemeester over crashpalen: „Dit is een onderwerp waar je géén ruzie over moet maken”

Burgemeester over crashpalen: „Dit is een onderwerp waar je géén ruzie over moet maken”
Herdenkingspaal aan de Eskimolaan in Dronten.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Burgemeester Jean Paul Gebben gaat om de tafel zitten met de stichting 4 Mei Herdenking en de amateurhistorici die kritiek hebben op de crashpalen van de stichting. Dat gesprek moet nog plaatsvinden, maar de burgemeester zegt al wel: „Dit is een onderwerp waar je géén ruzie over moet maken.”

De stichting 4 Mei Herdenking heeft een route langs locaties waar in de Tweede Wereldoorlog vliegtuigen zijn neergestort. Er staan palen bij met een begeleidende tekst. Een aantal amateurhistorici heeft daar onjuistheden in ontdekt. Zij vragen om rectificaties, maar vinden geen gehoor bij de stichting. De gemeenteraad heeft de burgemeester gevraagd om te bemiddelen.

Alleen bemiddelaar

Gevraagd naar de stand van zaken relativeert Jean Paul Gebben zijn rol: „Het is iets van de samenleving. Ik probeer alleen een bemiddelende rol te spelen, om mensen bij elkaar te krijgen daar waar onenigheid is.”

Wel voegt hij er meteen aan toe: „Het gaat om iets groots. En daar moet je geen ruzie over maken. Daar moet je samen uitkomen.”

Crashroute