DeDrontenaar.nl

Donderdag, 6 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Burgemeester herhaalt: Fietsen en scooters niet langer dan drie weken bij station Dronten

Burgemeester herhaalt: Fietsen en scooters niet langer dan drie weken bij station Dronten
Fietsen bij station Dronten.
Foto: ©maartenheijenk.nl (archieffoto)
Redactie: M.H.

DRONTEN - Fietsen en scooters mogen maximaal 21 dagen bij station Dronten staan. „Staan ze er te lang, dan worden ze verwijderd”, zegt burgemeester Jean Paul Gebben.

Trudy Stoker (VVD) gaf donderdag de suggestie om een in Nijmegen toegepaste methode over te nemen. Daar wordt een touwtje aan het achterwiel gedaan. Als dat touwtje blijft zitten, weten de handhavers van de gemeente dat er niet mee gefietst is.

Burgemeester Gebben zei in een reactie dat er in Dronten wordt gewerkt met foto’s: „Wij kennen de methode uit Nijmegen, maar wij doen het op onze manier.”

Weesfietsen

De gemeente Dronten heeft drie jaar geleden een beleid voor zogenaamde ‘weesfietsen’ ingevoerd om de boel rond het station op orde te houden. Foutgeparkeerde (brom)fietsen worden na 24 uur weggehaald.

Blijft een regulier geparkeerde fiets of brommer langer dan 21 dagen staan, dan komt er een sticker op met de mededeling dat de fiets na twee dagen wordt verwijderd. Tegen betaling kan de fiets of brommer naderhand worden 'teruggekocht'.

Drie weken