DeDrontenaar.nl

Zondag, 12 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Burgemeester heeft (nog) geen krabbel gezet onder petitie voor betere hulpmiddelenzorg

Burgemeester heeft (nog) geen krabbel gezet onder petitie voor betere hulpmiddelenzorg
Burgemeester Jean Paul Gebben.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Burgemeester Jean Paul Gebben heeft begrip voor de actie van de SP en van Joyce Eijk uit Dronten om aandacht te vragen voor de hulpmiddelenzorg. Alhoewel de Socialistische Partij anders beweert, heeft hij echter nog geen handtekening gezet onder de petitie.

De Socialistische Partij demonstreerde woensdag in Dronten om aandacht te vragen voor de problemen rond het verstrekken van hulpmiddelen als rolstoelen en scootmobielen. Dat gebeurde bij de bibliotheek, omdat de burgemeester daar die avond te gast was.

Nog geen krabbel

„Burgemeester Gebben nam uitgebreid de tijd om met de demonstranten van gedachten te wisselen en heeft de petitie ondertekend”, schreef de SP achteraf op haar website. Jean Paul Gebben ontkent dat laatste. Hij zegt nog geen krabbel te hebben gezet.

De handtekeningenactie is een initiatief van Joyce Eijk samen met de SP. Mevrouw Eijk heeft heel lang op een nieuwe rolstoel moeten wachten nadat ze vanuit Lelystad naar Dronten verhuisde. In het televisieprogramma Kassa is daar uitgebreid aandacht aan besteed.

Niet veel ruis

Volgens burgemeester Gebben zit er niet veel ruis tussen wat de demonstranten van woensdag willen en wat het college van B en W wil. Hij heeft begrip voor de actie, maar wil de petitie eerst goed lezen. Ook vindt hij het netjes om vooraf te overleggen met verantwoordelijk wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten).

„In principe vind ik dat ik boven de partijen moet staan, maar als ik de petitie sympathiek vind, ben ik de beroerdste niet”, antwoordt de burgemeester op de vraag of hij uiteindelijk zijn handtekening zet.

Alsnog ondertekend

Naschrift van de redactie (zondag 20 okt., 10:27 uur):

Burgemeester Jean Paul Gebben laat via een woordvoerster weten dat hij de petitie inmiddels alsnog ondertekend heeft. Hetzelfde geldt voor wethouder Peter van Bergen. In totaal hebben al ruim vierduizend mensen hun handtekening gezet.

Hulpmiddelenzorg