DeDrontenaar.nl

Donderdag, 13 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Burgemeester gaat in gesprek over crashroute: „Maar ik wil niet eindverantwoordelijk zijn”

Burgemeester gaat in gesprek over crashroute: „Maar ik wil niet eindverantwoordelijk zijn”
Burgemeester Jean Paul Gebben
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Burgemeester Jean Paul Gebben vindt het belangrijk dat amateurhistorici en de stichting 4 Mei Herdenking Dronten met elkaar in gesprek komen over de teksten bij de crashroute. Hij wil graag een bemiddelingspoging doen, maar voegt er meteen aan toe: „Ik wil niet eindverantwoordelijk zijn.”

In de gemeente Dronten staan ‘crashpalen’, die aangeven waar vliegtuigen zijn neergekomen tijdens de Tweede Wereldoorlog. De begeleidende teksten bevatten volgens critici onjuistheden. De verantwoordelijke stichting 4 Mei Herdenking Dronten heeft echter vrede met de huidige teksten.

Bemiddeling

Bij monde van Paul Vermast (GroenLinks) vroeg de voltallige gemeenteraad gisteren aan de burgemeester om te bemiddelen. „Ik weet natuurlijk dat het speelt in de samenleving. Maar het is in beginsel een initiatief van de samenleving en niet van de gemeente”, reageerde Gebben.

„Als er gedoe is over zoiets belangrijks en daar komt zoveel emotie bij kijken, dan begrijp ik dat u bij de burgemeester uitkomt", vervolgde de burgemeester, „Eigenlijk heb ik er geen positie in, maar als de raad het aan mij vraagt dan doe ik het graag."