DeDrontenaar.nl

Dinsdag, 11 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Burgemeester gaat hoogstpersoonlijk sponsors werven voor bevrijdingsfeest in drie dorpen

Redactie: M.H.

DRONTEN - Burgemeester Jean Paul Gebben gaat de organisatoren van het bevrijdingsfeest in de drie dorpen helpen met het werven van sponsors. Normaal zou hij zoiets nooit doen: „Maar voor 75 jaar bevrijding maak ik een uitzondering.”

Zoals DeDrontenaar.nl gisteren al meldde, gaan STADronten, De IJsvogel en De Klokbeker gezamenlijk een bevrijdingsfeest organiseren, waarbij artiesten in alle drie de dorpen optreden (zie video).

„Echt een heel mooi initiatief”, vindt Jean Paul Gebben, „Het initiatief komt uit de dorpen zelf en wij vinden: mooier kun je het eigenlijk niet verzinnen.”

Subsidie

De evenementenstichtingen uit de drie dorpen hebben bij de burgemeester aangeklopt voor subsidie. B en W stemmen daarmee in en gaan 2.500 overmaken voor de opstartkosten. „Daarnaast hebben wij gezegd: voor elke euro die jullie aan sponsoring ophalen doen wij er een euro bij. Met een maximum van 20.000 euro”, aldus de burgemeester.

Over het programma van het bevrijdingsfeest kan Gebben niets zeggen: „Daar ga ik niet over.” Wel hoopt hij dat er niet alleen artiesten optreden: „Als je je beperkt tot muziek, mis je een kans.”

Bevrijdingsfeest