DeDrontenaar.nl

Dinsdag, 4 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Burgemeester complimenteert jeugd van Dronten: „98 of 99 procent doet het goed”

Burgemeester complimenteert jeugd van Dronten: „98 of 99 procent doet het goed”
Burgemeester Jean Paul Gebben
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Burgemeester Jean Paul Gebben vindt nog steeds dat de jongeren in de gemeente Dronten zich goed aan de coronaregels houden: „Ik kan niet genoeg benadrukken dat 98 of 99 procent van de jongeren in Dronten het uitstekend doet en zich houdt aan de regels. Bovendien zijn ze aanspreekbaar voor onze BOA’s en de politie: prima!”

De burgemeester begrijpt heel goed dat het lastig is voor jongeren om nu al wekenlang ‘opgesloten’ te zijn: „Iemand van 75 houdt zich doorgaans netjes aan de regels. Maar als je tussen de 16 en 19 jaar bent… dan wil je eruit.”

Dankbaarheid

„Natuurlijk is er hier en daar wat aan de hand, maar dat vind ik eigenlijk in het niet vallen bij wat ik van collega-burgemeesters hoor”, aldus Jean Paul Gebben. Bij diverse gelegenheden heeft hij de jeugd daarmee gecomplimenteerd. Hij constateert dat die pluim steeds in dankbaarheid wordt aanvaard.

Volgens de informatie van de burgemeester zijn er tot nu toe in de gemeente Dronten slechts twee boetes uitgedeeld, allebei in het paasweekeinde: „Dat ging om geen afstand willen nemen, niet willen luisteren en een grote mond hebben. Met die combinatie, vráág je erom.”