DeDrontenaar.nl

Donderdag, 4 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Buitenspeeldag gaat gewoon door: „Kinderen kunnen ook buitenspelen in de regen”

Buitenspeeldag gaat gewoon door: „Kinderen kunnen ook buitenspelen in de regen”
Buitenspeeldag 2018
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - De buienradar geeft voor vanmiddag (woensdag 12 juni) flink wat regen aan. De buitenspeeldag op het Meerpaalplein gaat echter gewoon door. „Kinderen kunnen ook buitenspelen in de regen”, zegt Aylin van Duinen van De Meerpaal, „Dat deden ze vroeger ook.”

Er wordt voor Dronten geen onweer voorspeld en de organisatie van de buitenspeeldag houdt dat goed in de gaten. „Als er echt stortbuien komen, zullen we het misschien stil moeten leggen”, aldus Van Duinen, „Maar in het kader van lekker bewegen gaat het verder gewoon door.”

Vorig jaar was er op het Meerpaalplein een schuimhelling. Die is er dit jaar niet: „We hebben niets met water en dat scheelt wel, want het is al niet zo warm en dan worden de kinderen in de regen niet nòg natter.”

Swifterbant

Ook in Swifterbant gaat de buitenspeeldag vooralsnog gewoon door. „Uiteraard laten wij ons niet kennen maar gaan ook geen risico’s nemen", meldt 4Fun Verhuur via Facebook, „Als het weer te dreigend wordt kunnen we alsnog besluiten om het af te lasten!"