Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Brugklassers Ichthus College zetten handtekening: mobiel blijft op zak in het verkeer

Brugklassers Ichthus College zetten handtekening: mobiel blijft op zak in het verkeer
Foto: eigen foto Ichthus College

DRONTEN - Brugklassers van het Ichthus College hebben maandag hun handtekening gezet op een poster, waarin ze aangeven hun mobiel op zak te houden in het verkeer. Dit gebeurde na afloop van een gastles van Veilig Verkeer Nederland over het gebruik van de smartphone op de fiets.

De gastles aan alle leerlingen van klas 1 TL, HAVO en VWO werd uitgevoerd in opdracht van de provincie Flevoland en de gemeente Dronten. Het motto was ‘zien, leren en ervaren’.

Meest kwetsbaar

Volgens Veilig Verkeer Nederland speelt in bijna 1 op de 5 verkeersongevallen onder jongeren afleiding een rol. „Uit ongevalsgegevens is gebleken dat fietsende scholieren de meest kwetsbare verkeersdeelnemers zijn”, zo motiveert de school haar deelname aan het project.

Tijdens de les discussieerden de leerlingen met elkaar hoe ze kunnen voorkomen dat ze onderweg door hun mobiel worden afgeleid: „Bijvoorbeeld door het geluid van de mobiel uit te zetten of de mobiel gewoon in de tas te laten.”

Playlist

Voor het beluisteren van muziek vonden veel kinderen het een goed idee om van tevoren een playlist te maken en onderweg maar één oortje in te doen.

Na afloop van de lessen spoten enkele leerlingen een Mono-tag op de stoep bij de fietsenstallingen (zie foto).Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo