DeDrontenaar.nl

Zondag, 9 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Brocante in de Polder uitgesteld, Polder Living & Lifestyle blijft open: „Blijven hoopvol”

Brocante in de Polder uitgesteld, Polder Living & Lifestyle blijft open: „Blijven hoopvol”
Maryse Rijnders
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - De brocantefair aan de Hondweg gaat op tweede paasdag niet door vanwege de nieuwste coronamaatregelen van het kabinet. „We hopen het ergens dit jaar nog te kunnen doen, we wachten af”, zegt organisator Maryse Rijnders. Haar winkel Polder Living & Lifestyle aan De Dieze mag open blijven: „Dat was een opluchting.”

‘Brocante in de Polder’ zou op maandag 13 april voor de derde keer worden gehouden. Maryse Rijnders beseft dat ook andere markten vooruitgeschoven worden en dat het moeilijk wordt om later dit jaar nog een gaatje in de kalender te vinden: „Toch blijven we heel voorzichtig hoopvol. We gaan kijken of we het ergens dit jaar nog kunnen doen. Een zomermarkt is ook fantastisch en anders een najaarsmarkt.”

Opluchting

Rijnders had het gisteren even moeilijk, toen ze de maatregelen van het kabinet hoorde. Naast de brocantefair runt ze sinds november samen met Cindy van Leeuwen ook Polder Living & Lifestyle, de verzameling van tachtig winkeltjes aan De Dieze. Vanzelfsprekend ligt de aandacht van de ondernemers momenteel meer bij de winkel dan bij de fair. Daarom was er naast de treurnis over het niet doorgaan van de fair vooral opluchting dat de winkel voorlopig niet dicht hoeft.

De workshops en de geplande poldermarkten gaan weliswaar niet door aan De Dieze: „Maar verder kunnen we beperkt open blijven. De bezoekersaantallen zijn wel enorm gekelderd. Gelukkig zijn we 1.260 vierkante meter groot. Als je wat roept, hoor je je eigen echo. En dat is dan weer goed voor de gezondheid. Het betekent dat de klanten nog vrij kunnen rondlopen.”

Ademhalen

Maryse is blij dat ze voor de 80 kleine ondernemers uitstel van betaling heeft kunnen regelen: „We hebben in deze moeilijke tijden een mooie regeling kunnen treffen voor onze ondernemers. Dat is helemaal te danken aan degene die dit pand aan ons verhuurt. Als de huurders willen, mogen ze drie maanden wachten met het betalen van de huur. Dat kunnen ze dan de rest van het jaar inlopen, zodat ze nu even geen vaste lasten hebben en kunnen ademhalen.”

„Sommigen gaan daar gebruik van maken en anderen niet”, weet Maryse Rijnders. De regeling past goed in haar streven om met iedereen mee te denken: „We willen door. Het is nu even een kwestie van samenwerken, zodat we aan het eind van het jaar kunnen zeggen: het stáát!”

Webshop

Polder Living & Lifestyle is ondertussen in de strijd tegen deze crisis begonnen met het bezorgen van artikelen en het opzetten van een webshop: „Alleen hebben we zó veel artikelen, dat we daar voorlopig nog wel even zoet mee zijn. In ieder geval proberen we op allerlei manieren omzet te genereren.”

Over het voortbestaan van de winkel zit Rijnders niet in: „We zijn verstandig aan het ondernemen geweest, dus we blijven bestaan! Al moet het geen twee jaar duren.”

Overzicht coronamaatregelen