Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Bouw Reevesluis in Drontermeer eerste van grote serie maatregelen

Bouw Reevesluis in Drontermeer eerste van grote serie maatregelen
Reevesluis
Foto: Ruimte voor de Rivier IJsseldelta (archieffoto)

DRONTEN - De bouw van de Reevesluis in het Drontermeer is vanmorgen officieel van start gegaan. Bestuurders van Rijkswaterstaat, provincies, gemeenten en waterschappen zetten de eerste schop in de grond.

Door het Reevediep, de nieuwe waterverbinding (bypass) tussen de IJssel en het Drontermeer, wordt vanaf 2022 in extreme omstandigheden het hoogwater van de IJssel sneller afgevoerd via het Drontermeer en het Vossemeer naar het IJsselmeer.

Reevesluis

De Reevesluis neemt de functie over van de huidige Roggebotsluis. „Door de aanleg van de Reevesluis wordt het Drontermeer gesplitst in twee delen: een noordelijk deel met een dynamisch peil en een open verbinding tussen IJssel via het Reevediep naar het IJsselmeer. En een zuidelijk deel met een vast peil”, aldus Ruimte voor de Rivier IJsseldelta in een persbericht, „De nieuwe schutsluis zorgt voor een nog betere doorstroming van het water en houdt het waterpeil in het zuidelijk deel stabiel.”

„Pas op het moment dat alle maatregelen in de IJsseldelta zijn gerealiseerd en het Reevediep klaar is voor gebruik, wordt de huidige Roggebotsluis verwijderd. Op die plek is dan een nieuwe brug beschikbaar voor de N307. In de aanlegperiode zijn daarom tijdelijk twee schutsluizen in gebruik.”

Andere maatregelen

„Er staat nog verschillende andere maatregelen in de planning, zoals de sloop van de Roggebotsluis, de bouw van een nieuwe brug over het Drontermeer, aanpassing van de vaargeul, in combinatie met een ongelijkvloerse kruising van de N306 en de N307. En vernieuwing van de N307 tot een stroomweg met parallelwegen, door de provincies Flevoland en Overijssel." Andere maatregelen zijn de versterking en verhoging van de Drontermeerdijk.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo