DeDrontenaar.nl

Donderdag, 16 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Boone neemt met pijn in ’t hart afscheid van Revehof: „Machtig mooie tijd gehad”

Boone neemt met pijn in ’t hart afscheid van Revehof: „Machtig mooie tijd gehad”
Revehof
Foto: Leyten & Van der Linde Rentmeesters en Makelaardij BV
Redactie: M.H.

DRONTEN - ‘Op werkelijk schitterende locatie gelegen’. Het is bijna een standaardzin voor makelaars die een woning aanprijzen. Voor wat betreft de Reveweg 8 in Dronten is het méér dan een advertentiepraatje. De Revehof is een plaatje. Je steekt de weg over en via een eigen bruggetje sta je in het Revebos.

De Revehof bestaat uit een woning met bijbehorende camping en horecabedrijf. Sinds deze week staat het te koop. De familie Boone vindt het mooi geweest. Zij gaan zich toeleggen op hun andere werkzaamheden en hun jonge gezinnen.

Mooi plekje

Pieter en Elsje Boone heeft het elf jaar geleden gekocht met een campingbestemming: „Omdat we het een buitengewoon mooi plekje vonden.” Met het hele gezin werd de boel opgeknapt. Naast de camping kwam er een horecabedrijf en werd het bijvoorbeeld een officiële trouwlocatie. „We hebben met z’n allen een machtig mooie tijd gehad”, blikt de eigenaar terug.

Senior heeft ook een aardappelhandelsbedrijf in Dronten, APF Holland BV. Daarom besloot hij zes jaar geleden te verhuizen: „We waren dag en nacht bezig en wilden tijd voor onszelf.” De Revehof werd in de jaren daarna gerund door een beheerder. Toen die vertrok, hebben Boone’s zoon en dochter het met hun partners overgenomen.

Elk weekeinde

Marcel en Inge Boone hebben er samen met Suzanne en Roan Holtland veel werk aan gehad. „Elk weekeinde waren hier activiteiten: kerkgemeenschappen, familiereünies, bruiloften, noem maar op. Maar het grote punt is dat je altijd bezig bent. En de kinderen hebben er alle vier ook een baan naast. Het was 's nachts de boel opruimen en de volgende ochtend aan het werk. Dat ging nog wel toen er geen kinderen waren, maar inmiddels heb ik twee kleinkinderen.”

De ambities van zoon Marcel liggen sinds enige tijd bij APF Holland. Vorig jaar besloten Marcel en Suzanne om nog één seizoen de Revehof te draaien en daarna te stoppen. „En deze week hebben we gezegd: het komt op Funda, we gaan de boel echt verkopen”, aldus Pieter, „Dus de locatie draait gewoon hartstikke goed, maar het wordt allemaal te veel.”

Pijn in het hart

Boone senior neemt straks met pijn in het hart afscheid van de Revehof: „Als ik aan mijn vrouw zou voorstellen om terug te gaan, dan gaan we morgen terug. Maar wij worden ook ouder en op een gegeven moment is het klaar. Maar inderdaad, met pijn in mijn hart. Ik ben hier vandaag weer lekker bezig geweest en nu zit ik onder een boom. Heerlijk!”

Als er in deze tijd een horeca- annex recreatiebedrijf te koop staat, dan gaan de gedachten al snel naar de coronacrisis. Pieter Boone verwijst dat resoluut naar het rijk der fabelen: „Daar heeft het helemaal niets mee te maken, daar ligt het ab-so-luut niet aan!”