DeDrontenaar.nl

Maandag, 1 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

BOL gaat samen met Van Staveren; nieuwe BV vestigt zich aan De Noord in Dronten

BOL gaat samen met Van Staveren; nieuwe BV vestigt zich aan De Noord in Dronten
Lambert van Ommen (BOL)
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - De bedrijven BOL uit Dronten en Van Staveren uit Emmeloord gaan vanaf 1 januari samenwerken. Er komt een nieuwe BV, waarin beide bedrijven ieder voor de helft participeren. Het bedrijf gaat zich ‘in eerste instantie’ vestigen aan De Noord 57 in Dronten.

De directeur van het nieuwe bedrijf is Jan Sipke Hulzinga. „Een bekende naam in Flevoland en de brandstofwereld”, aldus het bedrijf in een persbericht.

Logisch

Volgens Hulzinga is de samenwerking een logisch gevolg van de marktontwikkeling: „Met schaalgrootte en kennis in combinatie met de ondersteuning van A-merken leggen we de basis voor een sterke toekomst.” Die toekomst moet leiden tot groei in noord- en midden-Nederland.

Hulzinga kondigt aan dat de samenwerking voordeel gaat opleveren voor de klant: „We rijden straks met dezelfde tankauto naar een klant èn zijn buurman in één rit.”

De bedrijfsonderdelen die vanaf het nieuwe jaar onder de nieuwe BV vallen zijn: van Staveren Groothandel, BOL Handelsonderneming, SuperOil, BG Techniek, SuperGaz en Gascentrum Noord Nederland.

Tankstations

De tankstations van BOL en van Staveren blijven zelfstandig opereren. BOL heeft tankstations onder de naam Supertank en Supershop. Van Staveren heeft tankstations van Shell, Tank S, Esso en heeft wasstraten. Het bedrijf uit Emmeloord heeft tankstations aan de Dronterringweg in Swifterbant en De Zuid in Dronten.

Directeur Lambert van Ommen blijft verantwoordelijk voor de tankstation activiteiten van BOL. Jitha van Staveren blijft algemeen directeur van N. van Staveren BV.