DeDrontenaar.nl

Maandag, 3 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Boeren kondigen protest op Meerpaalplein aan; gemeente Dronten weet van niets

Boeren kondigen protest op Meerpaalplein aan; gemeente Dronten weet van niets
Vorige maand demonstreerde ook burgemeester Gebben mee.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Agrariërs hebben langs verschillende wegen aangekondigd dat er morgenavond (donderdag) geprotesteerd wordt op het Meerpaalplein in Dronten. Een woordvoerder van de gemeente Dronten meldde aan het eind van de middag, dat er bij de gemeente niets bekend is over een demonstratie.

Al enkele dagen zijn er geruchten dat er donderdagavond een boerenprotest is op het Meerpaalplein. Vanavond was er een demonstratie op De Deel in Emmeloord. Ook daar werd volgens Omroep Flevoland gesproken over een vervolg in Dronten.

Meldingsplicht

De gemeente Dronten meldt op haar website dat een demonstratie 24 uur van tevoren gemeld moet worden. Daarbij moeten de organisatoren ook hun namen en adresgegevens kenbaar maken. Tevens moeten ze aangegeven welke maatregelen ze treffen om een 'regelmatig verloop' te bevorderen.

De boeren protesteren momenteel tegen de veevoedermaatregel van minister Carola Schouten. Zij wil de maximaal toegestane hoeveelheid eiwit in krachtvoer voor koeien omlaag brengen, in verband met de de uitstoot van ammoniak en dus stikstof.

Tweede binnen een maand

Mocht de demonstratie morgenavond doorgaan, dan is het de tweede demonstratie binnen een maand op het Meerpaalplein. Op 11 juni werd er onder het motto ‘Black Lives Matter’ gedemonstreerd tegen racisme. Naar verluidt was dat de eerste demonstratie in Dronten sinds 1988. Toen werd er geprotesteerd tegen de apartheid in Zuid-Afrika.

Update

Donderdag 9 augustus, 11:06 uur

Bij de gemeente Dronten is 24 uur van tevoren niet de vereiste melding gedaan van het boerenprotest op het Meerpaalplein, meldt een woordvoerder. Op dit moment is er officieel bij de gemeente Dronten nog niets bekend over de demonstratie.

Agractie Flevoland