DeDrontenaar.nl

Donderdag, 4 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Bierbrouwer Artemis krijgt 78.000 euro van gemeente Dronten om uit te breiden

Bierbrouwer Artemis krijgt 78.000 euro van gemeente Dronten om uit te breiden
Redactie: M.H.

DRONTEN - Als het aan B en W ligt, krijgt Bierbrouwerij Artimis een gemeentelijke subsidie van ruim 78.000 euro om uit te breiden aan de Reveweg 12. De toekenning, waar de gemeenteraad zich nog wel over moet buigen, opent tevens de weg naar Europese subsidie.

De brouwerij wil meer bier gaan produceren en wil daarbij samenwerken met het plaatselijke onderwijs. Ook wil Artimis werkplekken bieden aan jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt, eigen producten telen en verwerken en excursies en proeverijen organiseren. Het subsidiegeld wordt besteed aan de bouw van een ontvangstruimte en de inrichting van een brouwzaal.

Bestemmingsplan

De uitgebreide brouwerij past niet in het bestemmingsplan. B en W zijn echter bereid mee te werken aan een wijziging van dat bestemmingsplan. Dat maakt het voor Artemis mogelijk om Europese subsidie aan te vragen.

De gemeente Dronten heeft 450.000 euro opzij gelegd om mee te betalen aan projecten die Europese subsidie krijgen. Artemis is het vierde project dat voor subsidiëring in aanmerking komt. Er zit nu nog 192.000 euro in de pot.

Toegekende projecten

  • Roggebotstaete (€ 100.000)
  • De Groene Leerlinge (€ 100.000)
  • Oersprong (€ 60.000)
  • Brouwerij Artemis (€ 78.000)