DeDrontenaar.nl

Dinsdag, 11 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Bieb in Swifterbant blijft misschien toch staan, maar dan als jongerenhonk

Bieb in Swifterbant blijft misschien toch staan, maar dan als jongerenhonk
Timmerclub Swifterbant
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - B en W overwegen om de bibliotheek in Swifterbant niet af te breken als over 2,5 jaar het multifunctioneel centrum (MFC) geopend wordt. Het gebouw van de bieb is eigendom van de gemeente en kan wellicht dienst doen als jongerenhonk.

Als de gemeenteraad volgende maand akkoord gaat met het voorstel om 3 in plaats van de geplande 1,5 miljoen euro uit te trekken voor het MFC, gaat de bibliotheek in november 2021 verhuizen. Aanvankelijk was het de bedoeling dat dan het huidige bibliotheekgebouw gesloopt zou worden.

De gemeenteraad heeft echter vorig jaar aan B en W gevraagd om onderzoek te doen naar mogelijkheden voor een jongerenhonk in Swifterbant. „We willen kijken of we de jongeren een plek kunnen geven in de bibliotheek”, zegt wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten). Ook de timmerclub, die nu nog in De Steiger zit, zou daar kunnen worden ondergebracht.

De Steiger slopen

Ook een gedeelte van dorpshuis De Steiger staat op de nominatie om mettertijd gesloopt te worden. Het is de bedoeling dat alleen het sportdeel blijft staan.

Is het dan niet logischer om de bibliotheek te slopen en De Steiger in z’n geheel te laten staan? „De Steiger is wel héél groot voor de activiteiten die we nu in beeld hebben”, antwoordt Peter van Bergen, „Dan past de bibliotheek beter.”

De wethouder sluit niet uit dat zich de komende jaren nog meer activiteiten aandienen, die om onderdak vragen. Hij heeft geen haast om een besluit te nemen over de sloop van de bibliotheek òf De Steiger. „We wachten het even af”, aldus Van Bergen.

MFC Swifterbant