Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Bianca Boutkan (PVV) aangenaam verrast door statenzetel

Bianca Boutkan (PVV) aangenaam verrast door statenzetel

DRONTEN - ,,Hartstikke blij'', zegt Bianca Boutkan over haar statenzetel. De Drontense stond achtste op de kandidatenlijst van de PVV en haar partij kreeg 6 zetels. Vandaag kreeg ze te horen dat ze dankzij voorkeurstemmen alsnog in de Provinciale Staten is gekozen.

Van de 18.837 stemmen op de PVV gingen er maar liefst 1.002 naar Bianca Boutkan. Alleen de nummers één en twee op de lijst kregen meer stemmen.

Facebook

,,Je wilt het graag, daarvoor sta je op de lijst, maar het kwam absoluut als een verrassing'', vertelt Bianca, ,,Echt actie heb ik niet gevoerd voor mezelf. Ik heb alleen op Facebook een paar keer gezegd: als je PVV stemt, stem dan op nummer acht.''

Bianca Boutkan is 35 jaar: ,,Ik ben geboren in Leidschendam en al vrij snel naar Almere verhuisd. Daar heb ik gewoond totdat ik in Dronten naar de agrarische school ging. Sindsdien ben ik in Dronten blijven hangen.'' Ze is in haar woonplaats eigenares van een hondentrimsalon.

Met de paplepel

Pas bij deze provinciale verkiezingen is Bianca actief geworden, maar ze erkent dat de politiek er met de paplepel is ingegoten. Vader Willem Boutkan stond vierde op de lijst en dat betekent dat vader en dochter nu samen deel uitmaken van de PVV-fractie. In die fractie is ze de enige die niet in Almere woont.

Bianca weet nog niet precies waarmee ze zich gaat bezighouden: ,,Vanavond hebben we de eerste fractievergadering. Dan worden de taken verdeeld en gaan we onze strategie bepalen. Ach, ik laat het allemaal op me afkomen. En als ik kiezen mag, dan zou ik graag iets willen doen met mijn agrarische achtergrond.''

Geen agressie

Waar sommige andere PVV-kandidaten in de aanloop naar de statenverkiezingen met agressie werden geconfronteerd, was daar bij Bianca Boutkan geen sprake van: ,,Nee, helemaal niet. Maar dat had ik in Dronten ook niet verwacht hoor.''Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo