DeDrontenaar.nl

Maandag, 3 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Bewoners De Lopensaet sturen brief: Komst 300 arbeidsmigranten niet gewenst

Bewoners De Lopensaet sturen brief: Komst 300 arbeidsmigranten niet gewenst
Boven De Lopensaet, onder GroenRijk.
Foto: Google Maps
Redactie: M.H.

DRONTEN - „Wij hebben een schrikbeeld voor ogen.” Dat schrijft een bewoner van De Lopensaet in een brief aan de gemeenteraad over de komst van arbeidsmigranten. Maandag publiceerde DeDrontenaar.nl plannen om 'Polen' te huisvesten op het voormalige perceel van GroenRijk, aan de overkant van de Dronterweg. De bewoner zegt te spreken namens de bewoners van De Lopensaet.

Als er aan de Rietweg 3 gebouwd gaat worden, spreekt de buurman zijn voorkeur uit voor het plan van Zorgerf Dronten: „De landelijke uitstraling en kleinschaligheid past beter op deze zichtlocatie en geeft vergeleken met 300 woningen (verdeeld over 4 gebouwen, 3 hoog) voor arbeidsmigranten veel minder overlast.”

De bewoner vindt de komst van studentenwoningen of arbeidsmigranten niet gewenst. Hij of zij heeft de indruk dat het ineens snel gaat en vindt dat de buurt moet kunnen meepraten: „Ik ga in ieder geval dit weekend starten met het informeren van bewoners.”

Brief

Locatie Rietweg

Locatie GroenRijk

  • Paars: De Lopensaet
  • Rood: de 50 meter zone vanaf de Dronterweg
  • Groen: perceel GroenRijk
  • Blauw: de 80 meter zone vanaf de hoogspanningslijnen
  • Het kaartje geeft een indicatie van de situatie

dus jullie in je eigen straatje met alleen maar koopwoningen krijgen alleen overlast door de bouw van 4 eenheden van 3 hoog voor arbeidsmigranten, maar niet door alle andere plannen (ouderen huisvesting Van Zorgerf). Jullie willen zogezegd meepraten maar sluiten bij voorbaat al arbeidsmigranten of studenten huisvesting uit!!!!Dat heet niet meepraten maar dictaten opleggen.IN deze tijd noem je dat DISCRIMINATIE........Ga jullie diep schamen,Dronten onwaardig
truus melisand | maandag 6 juli 2020 17:22
Nee Truus, dat heet vrijheid van meningsuiting en recht van inspraak. Een groot goed in een democratisch land als Nederland. In deze tijd wordt het woord discriminatie misbruikt door groepen die niet meer met argumenten een open discussie willen aangaan.
B de beer | dinsdag 7 juli 2020 19:02
Inderdaad B de Beer. Het wordt met de dag gekker in Nederland. Of het is discriminatie of racisme, maar normaal met elkaar praten is er niet meer bij. De film "Idiocracy" uit 2006 lijkt steeds meer de realiteit te worden. Misschien die film verplichte kost laten worden op de middelbare school....
Jaja | vrijdag 10 juli 2020 20:27