DeDrontenaar.nl

Maandag, 1 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Bewoner onterecht uit vakantiewoning gezet; mag zich best inschrijven in gemeente Dronten

Bewoner onterecht uit vakantiewoning gezet; mag zich best inschrijven in gemeente Dronten
Rechtbank Lelystad.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

LELYSTAD - De rechtbank in Lelystad heeft bepaald dat een huurder ten onrechte uit zijn vakantiewoning in de gemeente Dronten is gezet. De huurder liet zich inschrijven als inwoner van de gemeente Dronten en de recreatie-ondernemer had daaruit de conclusie getrokken dat hij er permanent woonde. Onterecht, zo heeft de rechter bepaald.

De huurder was ermee akkoord gegaan dat hij in de wintermaanden alleen tijdens de weekeinden en schoolvakanties in zijn vakantiehuisje mocht wonen. Toch liet hij zich officieel inschrijven in het bevolkingsregister van de gemeente Dronten.

Permanente bewoning

Die inschrijving betekende volgens de verhuurder dat de huurder de regels van permanente bewoning overtrad. Uit vrees voor een conflict met de gemeente zette de recreatie-ondernemer hem per 1 mei uit zijn huis.

De huurder heeft die huisuitzetting aangevochten bij de kantonrechter. De rechtbank concludeert nu dat mensen zich best bij de gemeente kunnen laten inschrijven op een adres waar ze acht maanden per jaar mogen wonen.

Permanente bewoning en inschrijving in het bevolkingsregister hebben volgens de rechter niks met elkaar te maken. Daarom moet de verhuurder de vakantiewoning op last van een dwangsom teruggeven.