DeDrontenaar.nl

Donderdag, 13 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Besluit over Dronterringweg heeft gevolgen voor zaken als Praxis, Jysk en Leen Bakker

Besluit over Dronterringweg heeft gevolgen voor zaken als Praxis, Jysk en Leen Bakker
De Noord in Dronten.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Het besluit van de gemeenteraad om de zogenaamde ‘perifere detailhandel’ niet mogelijk te maken op bedrijventerrein Poort van Dronten, heeft volgens wethouder Roelof Siepel (ChristenUnie) gevolgen voor De Noord. B en W vrezen dat het moeilijker wordt om een nieuwe locatie te vinden voor deze winkels in het Hanzekwartier.

Bij ‘perifere detailhandel’ gaat het om winkels die te groot zijn voor een winkelcentrum. De gemeente concentreert deze zaken graag op bedrijventerrein Business Zone Delta. Daar zijn echter geen kavels meer beschikbaar en daarom wilden B en W een extra mogelijkheid creëren op de aansluitende strook langs de Dronterringweg. VVD, Leefbaar Dronten en CDA staken daar donderdag een stokje voor.

Geen kavels

Het was Suzanne Stoop (PvdA) die de drie grootste partijen uit de gemeenteraad wees op de consequenties voor De Noord. De gemeente wil ’t liefst dat winkels als Praxis, Leen Bakker en Jysk verhuizen naar Business Zone Delta. Volgens Stoop wordt dat moeilijk als daar geen kavels beschikbaar zijn.

Wethouder Siepel was het met haar eens. Hij stelde dat de gemeente vaker ‘nee’ moet verkopen als de ondernemers van De Noord willen verhuizen naar een andere zichtlocatie: „Dat zouden wij erg onplezierig vinden, maar dat is wel de consequentie van uw besluit.”

Hij kon VVD, Leefbaar en CDA niet overtuigen.