DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 18 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Bedrijf uit De Lier neemt Bangma Verpakking over: „Sluiten goed op elkaar aan”

Bedrijf uit De Lier neemt Bangma Verpakking over: „Sluiten goed op elkaar aan”
Bas en Jan Bangma sloegen in 2017 de eerste paal voor hun nieuwe pand in Dronten.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - De Jong Verpakking uit De Lier (Zuid-Holland) neemt Bangma Verpakking uit Dronten over. „We zijn blij dat we met De Jong Verpakking een bedrijf getroffen hebben, dat de passie voor het ondernemen en verpakken van onze familie deelt”, zegt Jan Bangma, samen met zijn broer Bas eigenaar van het bedrijf uit Dronten.

De Jong Verpakking (DJV) Holding neemt een meerderheidsbelang in Bangma Verpakking. De Autoriteit Consument en Markt heeft toestemming gegeven voor de overname. Bangma Verpakking blijft wel onder haar eigen naam actief op de markt.

„De vestiging in Dronten past goed in de groeifilosofie van DJV, aangezien DJV nog geen vestiging in deze regio van Nederland had”, schrijft het bedrijf in een persbericht. De Jong-directeur Ad Smit: „Zowel de toekomstvisie als bedrijfsfilosofie van beide familiebedrijven sluiten goed op elkaar aan.”

Blijven innoveren

Bangma Verpakking BV in Dronten bestaat meer dan veertig jaar en is specialist op het gebied van voornamelijk golfkartonnen verpakkingen. Jan Bangma: „De markt voor golfkartonnen verpakkingen ontwikkelt zich steeds verder. Samen kunnen we blijven innoveren en een bijdrage leveren aan een duurzame toekomst.”

De Jong Verpakking BV noemt zichzelf ‘de grootste onafhankelijke producent van golfkarton in Nederland’. DJV heeft vestigingen in Nederland, Duitsland, België en Engeland. Het bedrijf heeft 750 werknemers en produceert jaarlijks meer dan 600 miljoen golfkarton verpakkingen. De producten voor het verpakken van verse producten en de industrie worden geleverd in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië en Ierland.