DeDrontenaar.nl

Woensdag, 5 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Arbeidsvoorwaarden Inditex in Lelystad maken ’t ook voor inwoners van Dronten niet interessant

Arbeidsvoorwaarden Inditex in Lelystad maken ’t ook voor inwoners van Dronten niet interessant
Paul Zuurendonk (VVD)
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Het is voor de meeste inwoners van de gemeente Dronten niet interessant om bij inditex in Lelystad aan de slag te gaan. Dit heeft vooral te maken met de arbeidsvoorwaarden: vijf ploegendiensten, een minimumloon en alleen fulltime.

Dit zei wethouder Irene Korting (VVD) gisteravond in antwoord op vragen van haar partijgenoot Paul Zuurendonk. Hij constateerde dat het distributiecentrum van het Spaanse modebedrijf plek heeft voor meer dan duizend werknemers, maar dat ze onvoldoende personeel kunnen vinden en overwegen werknemers uit Spanje te halen. Zuurendonk wilde weten of er mogelijkheden zijn om inwoners van de gemeente Dronten aan een baan te helpen.

Fulltime

Wethouder Korting antwoordde dat de gemeente Dronten hier al jaren mee bezig is: „Maar het blijft voor de hele regio lastig om te voldoen aan de arbeidsvraag.” Voor mensen die aan het reïntegreren zijn is het volgens de wethouder vooral lastig om meteen fulltime aan het werk gaan.

Toch heeft de gemeente Dronten vorig jaar acht mensen voorgesteld om vanuit de bijstand te solliciteren bij Inditex. Daarvan zijn er twee aangenomen: „En dat is best wel knap.”

Update

Vrijdag 17 januari, 11:50 uur

De VVD had over Inditex de vraag gesteld: „Ziet het college mogelijkheden om inwoners van Dronten hier aan werk te helpen?" Volgens een woordvoerder van de gemeente had de beantwoording van de wethouder echter geen betrekking op 'inwoners van Dronten', maar uitsluitend op mensen 'met een afstand tot de arbeidsmarkt'.