DeDrontenaar.nl

Zondag, 9 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Animatieteam op camping De Ruimte naarstig op zoek naar vrijwilligers

Animatieteam op camping De Ruimte naarstig op zoek naar vrijwilligers
Foto: Stichting Wielewaal
Redactie: M.H.

DRONTEN - Het animatieteam op caming De Ruimte in Dronten heeft vanaf volgende week niet voldoende vrijwilligers. Stichting Wielewaal hoopt dat zich liefhebbers aanmelden, die kinderen een fijne vakantie willen bezorgen.

„Bij de campingrecreatie kom je kinderen tegen tussen ongeveer 4 en 14 jaar. Er zijn kinderen met een lichamelijke beperking, een verstandelijke beperking, ADHD, autisme of een combinatie van meerdere van deze beperkingen. Ook kinderen zonder beperking kunnen aan de activiteiten meedoen. Sommige kinderen zitten in een rolstoel, andere kinderen rennen de hele dag rond”, legt de stichting uit.

Ouders in de buurt

„Samen met de andere vrijwilligers zorg je dat iedereen mee kan doen binnen zijn eigen mogelijkheden en op zijn eigen niveau.” Wielewaal gaat uit van één vrijwilliger per zes kinderen. Daarnaast zijn de ouders in de buurt om hun kind waar nodig te helpen.

„Op de camping is de leiding in handen van een vaste recreatieleider. Je staat er als vrijwilliger dus nooit alleen voor”, benadrukt de stichting, „Wanneer kinderen medische zorg nodig hebben wordt hiervoor een verpleegkundige ingehuurd.”

Belangstellenden kunnen contact opnemen met stichting Wielewaal.