Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Ambulance is er sneller bij in Dronten, maar reis naar ziekenhuis duurt veel langer

Ambulance is er sneller bij in Dronten, maar reis naar ziekenhuis duurt veel langer
Ambulance GGD Flevoland.
Foto: ©maartenheijenk.nl

DRONTEN - Het duurt sinds het faillissement van het ziekenhuis gemiddeld veel langer dan voorheen voordat een patiënt uit de gemeente Dronten bij de spoedeisende hulp is. Dit terwijl de ambulance vaak juist sneller ter plaatse is. Een en ander blijkt uit de resultaten van een onderzoek dat door minister Bruno Bruins naar de Tweede Kamer is gestuurd.

Huisarts Paul Kemps uit Swifterbant luidde onlangs tegenover deze krant de noodklok, omdat het sinds de sluiting van MC IJsselmeerziekenhuizen te lang zou duren voordat een patiënt bij de spoedeisende hulp is. Dit wordt nu bevestigd door de ‘toekomstverkenner voor de zorg in Flevoland’.

Ambulance is op tijd

Uit het onderzoek blijkt dat de wettelijke 15 minutennorm voor ambulancezorg in de gemeente Dronten meestal wel wordt gehaald. Dat was voor de sluiting van ‘Lelystad’ in 89% van de meldingen het geval. Sindsdien zijn er meer ambulances in de regio en is de ambulance in de gemeente Dronten zelfs in 90% van de gevallen op tijd.

De gemiddelde ‘inlaadtijd’ is echter sinds het faillissement toegenomen, zo blijkt uit het onderzoek. Hetzelfde geldt voor de reistijd naar de spoedeisende hulp. Door de optelsom van aanrijtijd, inlaadtijd en reistijd duurt het veel langer voordat de patiënt aankomt in het ziekenhuis.

Van 28% naar 16%

Van de patiënten die daadwerkelijk naar het ziekenhuis worden gebracht, kwam vóór het faillissement 28% binnen drie kwartier bij de spoedeisende hulp aan.

Tegenwoordig is dat nog maar 16%. In maar liefst 84% van de gevallen duurt het dus meer dan 45 minuten.

MC IJsselmeerziekenhuizenOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo