DeDrontenaar.nl

Woensdag, 8 april 2020

Dagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Almere College ziet lokalen Ichthus College niet zitten en moet nu zelf 3 lokalen betalen

Almere College ziet lokalen Ichthus College niet zitten en moet nu zelf 3 lokalen betalen
Sloop van het voormalige brugklasgebouw van het Almere College.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Het Almere College heeft vanwege een forse groei extra lokalen nodig. Daarom worden er zeven noodlokalen geplaatst aan de Educalaan. De gemeente Dronten heeft drie lokalen van het Ichthus College aangeboden. Het Almere College zag dat echter niet zitten, waardoor de school nu drie van de zeven lokalen zelf moet betalen.

De gemeente heeft de school erop gewezen dat het christelijke Ichthus College aan de nabijgelegen Jupiterweg lokalen over heeft. ,,Het Almere College heeft van deze mogelijkheid geen gebruik gemaakt, omdat de ruimtebehoeftes van de beide VO-scholen onvoldoende aansloten”, aldus het college.

Dat besluit heeft ertoe geleid dat de school zelf drie van de zeven lokalen moet betalen. De rest van het bedrag (185.500 euro) wordt betaald door de gemeente.

Brugklasgebouw

De plaatsing van nieuwe noodlokalen is opmerkelijk, omdat het Almere College recentelijk haar zogenaamde 'brugklasgebouw' heeft afgebroken. ,,De bouwkundige kwaliteit was zodanig dat alleen sloop een optie was”, schrijven B en W aan de gemeenteraad.