DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 3 april 2020

Dagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Albert-Jan Vedelaar uit Dronten komt uit voor Flevoland bij NK metselen

Albert-Jan Vedelaar uit Dronten komt uit voor Flevoland bij NK metselen
Albert-Jan Vedelaar
Redactie: M.H.

DRONTEN - Albert-Jan Vedelaar uit Dronten komt uit voor Flevoland tijdens de Nederlandse kampioenschappen in Grou (Friesland). Gevraagd naar zijn kansen zegt de 16-jarige leerling van het Greijdanus College in Zwolle: „Boven de middenmoot denk ik. Ik maak er het beste van, wie weet. Ik ga er vol voor!”

Albert-Jan wil in de toekomst in de bouw werken, waarbij zijn voorkeur uitgaat naar hout en timmeren. Het metselen spreekt hem aan: „Omdat je direct resultaat ziet, het is gewoon leuk om te doen.”

Toegangspoorten

De finalisten moeten drie toegangspoorten tot het Wilhelminapark in Grou maken. Op woensdag is de opening van de finale en daarna werken de deelnemers tot vrijdagmorgen aan hun werkstukken. De winnaar ontvangt de Zilveren Troffel uit handen van de burgemeester Ferd Crone van Leeuwarden.

Met het organiseren van landelijke vakwedstrijden voor jonge metselaars promoot de Nederlandse baksteenindustrie (KNB) sinds 1953 het metselonderwijs. Het wil daarmee de instroom van jonge metseltalenten bevorderen en goed vakonderwijs stimuleren.