DeDrontenaar.nl

Donderdag, 4 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Alain Clark treedt op tijdens dag in Dronten voor gezinsleden van kankerpatiënten

Redactie: M.H.

DRONTEN - Voor de derde keer wordt zaterdag (15 juni, 13 uur) in De Meerpaal de landelijke dag van stichting Langs de Zijlijn gehouden. De dat is bedoeld voor ouders en andere gezinsleden van kankerpatiënten. Er zijn voor hen tal van activiteiten en de middag wordt afgesloten in de theaterzaal met een optreden van Alain Clark.

Inmiddels hebben zich meer dan 115 kinderen uit heel Nederland ingeschreven voor deze dag en ongeveer 200 ouders en belangstellenden.

Informatief programma

Voor de ouderen is er een informatief programma met onder andere de Kinderombudsman en het Ingeborg Douwescentrum. Er zijn interactieve lezingen over de impact van kanker op een gezin.

Ingeborg Lups-Dijkema uit Dronten is voorzitter van Langs de Zijlijn. Zij geeft een korte toelichting op de nieuwste ontwikkelingen. Wethouder Peter van Bergen vertelt over de ambitie van de gemeente Dronten om preventieve zorg aan gaat bieden in plaats van dure zorg achteraf.

Kickboksen

Voor de kinderen is er een programma met negen workshops. Daarbij gaat het om kickboksen, FIFA, graffiti, nieuwslezen, drones, striptekenen, supersnelle scheikunde, optische illusies en parfum design. De kinderen krijgen ook praktische tips die ze thuis kunnen gebruiken.

Aan deze middag werken onder anderen mee: kickbokser Remy Bonjasky, FIFA kampioen Koen Weijland, RTL nieuwslezer Edvard Niessing, graffitiartiest Gilbert Helder, Mad Science, de Kinderombudsman, illusionisten Rob & Emiel, Alain Clark en presentator Jochem van Gelder.

Impact van kanker

Het doel van de dag is: ,,Kinderen en ouders een boeiend programma aanbieden en hen ondersteunen bij de impact van kanker in het gezin.” Ook wil de stichting bewustwording creëren: ,,Zodat er niet alleen hulp en ondersteuning komt voor de patiënt, maar ook preventieve aandacht voor de kinderen in het gezin.”

Verder wil Langs de Zijlijn organisaties, scholen en gezinnen bewust maken van de impact van kanker in het gezin op de kinderen en hen hierover informeren.

Aanvang: zaterdag 15 juni 2019 13:00