DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 18 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Afsluiting weg Dronten - Swifterbant overlapt afsluiting rotonde Hanzeweg

Redactie: M.H.

DRONTEN - Dronten komt binnenkort aardig op slot te zitten. De afsluiting van de rotonde aan de Hanzeweg valt namelijk samen met de afsluiting van de Dronterringweg tussen Dronten en Swifterbant.

De provincie Flevoland kondigde deze week aan dat de rotonde Hanzeweg/Biddingringweg/Dronterringweg is afgesloten van 30 juni tot 17 juli. De rotonde wordt in die periode omgebouwd tot een ovale rotonde met twee rijstroken.

Eerder zei provinciaal projectleider Dennis Zunnebeld tijdens de jaarvergadering van Dorpsbelangen Swifterbant dat de Dronterringweg tussen Dronten en Swifterbant van 19 juni tot en met 4 augustus dicht gaat. Er wordt dan een duiker vervangen bij de Elandtocht.

Overlap van werkzaamheden

Het werk aan de duiker overlapt de aanleg van de ‘ovonde’ volledig. „De omleidingsroutes hebben echter geen conflict met elkaar”, meldt de provincie in een reactie, „In de omleiding voor de rotonde Hanzeweg is ook al de omleiding voor de duiker opgenomen.”

Inmiddels blijkt het onzeker te zijn wanneer de weg tussen Dronten en Swifterbant exact wordt afgesloten. „Over de precieze periode van uitvoering van de duiker zijn we in overleg met de aannemer”, meldt een woordvoerster van de provincie, „Zoals het er nu uitziet starten de werkzaamheden begin juli. Er is dan een week overlap. Zodra de exacte startdatum bekend is, informeren we de omgeving.”