Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Afgebrande bedrijf Funfit24 moet naar de rechtbank voor faillissementszitting


DRONTEN - Tegen het bedrijf Funfit24 uit Dronten, dat de afgelopen week volledig afbrandde, dient op 25 juli een faillissementszitting bij de rechtbank Midden-Nederland. Eigenaar Jeffrey Klomp zit er niet over in: „U denkt toch niet dat een bedrijf met een jaaromzet van 2 miljoen euro failliet wordt verklaard vanwege een claim van 20.000 euro?”

De aanvrager van het faillissement is het echtpaar Roson uit Zwitserland, eigenaars van een fysiotherapiepraktijk in Zürich. Hanneke Roson-Veldman legt zelfs een verband tussen de aankomende rechtszitting en de brand.

Dossier gesloten

De politie heeft het dossier van de brand in de loods van Funfit24 aan de Fazantendreef gesloten. „De zaak is afgedaan als zijnde geen brandstichting”, meldt een woordvoerster van de politie, „Dat houdt in dat wij er als politie verder geen onderzoek naar doen. Het zou een verzekeringskwestie kunnen worden, maar dat is een civiele zaak en daar staan wij als politie buiten.”

Er circuleren op het internet verschillende verhalen die Funfit24 in een slecht daglicht stellen, zoals op de site van VARA’s tv-programma Kassa en bij de Google-recensies. Hanneke Roson vertelt een soortgelijk verhaal. Zij claimt in december 19 fitness-apparaten te hebben besteld bij Funfit24 en daarvoor een aanbetaling van ruim 21.000 euro te hebben gedaan.

Eén groot drama

Volgens mevrouw Roson is de afhandeling van de koop één groot drama geworden. Er zouden slechts enkele gebrekkige en versleten apparaten geleverd zijn, veelal van een ander merk dan afgesproken. Ook klaagt ze erover dat Klomp zelden de telefoon oppakt. Bij één van de leveringen moest de heer Roson de apparaten zelf aan de grens ophalen, omdat de Poolse vrachtwagen door de Zwitserse douane was tegengehouden.

Uiteindelijk heeft het Zwitserse echtpaar de koop eind april ontbonden. Hun advocaat heeft Funfit24 gesommeerd de aanbetaling plus de gemaakte kosten van bijna 1.800 euro over te maken. Dat is niet gebeurd en daarom heeft de advocaat een faillissementsaanvraag ingediend.

Een voorstel gedaan

Gevraagd naar een reactie wil Jeffrey Klomp in principe niet vooruitlopen op de komende rechtszaak: „Ik ga mevrouw wel even bellen. Ik weet niet of zij er nog met ons uit wil komen. Wij hebben een voorstel gedaan en ik ga haar in ieder geval niet betalen voordat ik mijn spullen terug heb.”

Klomp denkt niet dat het faillissementsverzoek enige kans van slagen heeft: „Er heeft één partij een faillissement aangevraagd, de kans dat de rechter daarin meegaat is niet zo groot. Ik heb geen problemen met m’n liquiditeit, dus ik hoef me geen zorgen te maken.”

Normale huurder

Eigenaar Goof Visser van het pand aan de Fazantendreef noemde Funfit24 de afgelopen week ‘een normale huurder’: „Hij doet datgene wat we hebben afgesproken.”

Geconfronteerd met de klachten over het bedrijf op internet zei de verhuurder dat hij zelf geen negatieve ervaringen met Funfit24 had. Goof Visser vertelde wel dat zijn huurder sinds kort een tweede vestiging heeft in Dronten.

Doorstart?

Het Zwitserse echtpaar heeft sterk de indruk dat Funfit24 vanuit die tweede vestiging een doorstart gaat maken. Dat zou dan gebeuren onder de vlag van Fitness Trader. Dit bedrijf is op 8 mei opgericht en staat op naam van Frank Klomp, de vader van Jeffrey. „Ze zijn van plan op dezelfde tour verder te gaan”, vermoedt Hanneke Roson

Het nieuwe bedrijf richt zich net als Funfit24 op tweedehands fitness-apparatuur, beide bedrijven hebben vestigingen in Dronten en Zilona Góra (Polen) en hebben zelfs hetzelfde telefoonnummer. Jeffrey Klomp daarover: „Van een faillissement is geen sprake en dus ook niet van een doorstart. Dat klopt helemaal niet. Ik weet niet waar zij dat op baseert.”Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo