DeDrontenaar.nl

Woensdag, 23 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

AED van Reaal Dronten niet alleen voor de club maar voor de hele buurt

AED van Reaal Dronten niet alleen voor de club maar voor de hele buurt
De AED van Reaal Dronten.
Foto: Reaal Dronten
Redactie: M.H.

DRONTEN - Voetbalvereniging Reaal Dronten heeft haar AED opgehangen in een buitenkast. Daardoor is de defibrillator beschikbaar voor de hele buurt, ook in de uren dat de accommodatie van de vereniging gesloten is.

Bij een hartstilstand moet voor de grootste overlevingskans binnen 6 minuten een AED worden ingezet. De ambulance doet er vaak langer over en daarom is het van belang dat AED’s buiten hangen en door de hele buurt gebruikt kunnen worden.

Vriendenloterij en Hartstichting

„Dankzij een project samen met de Vriendenloterij heeft de Hartstichting honderden AED-buitenkasten in Nederland verspreid”, meldt Reaal Dronten, „Wij dragen deze actie een warm hart toe en plaatsten onze AED in de speciale Hartstichting-AED-kast buiten.”

Bij een hartstilstand in de omgeving krijgen mensen die als burgerhulpverlener bij Hartslagnu.nl staan aangemeld een oproep om te gaan reanimeren. Een deel van de hulpverleners wordt naar het slachtoffer gestuurd, een ander deel naar de dichtstbijzijnde AED. „Op dit moment zijn er nog te weinig AED’s aangemeld bij dit systeem", constateert Reaal Dronten.