DeDrontenaar.nl

Woensdag, 15 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Aat de Jonge over afscheid: „Het was een beslissing die ik mezelf eigen moest maken"

Aat de Jonge over afscheid: „Het was een beslissing die ik mezelf eigen moest maken
Aat de Jonge
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Aat de Jonge is niet over één nacht ijs gegaan bij zijn besluit om afscheid te nemen als burgemeester van Dronten: „Je twijfelt en het hangt van heel veel factoren af."

Iedereen had wel zien aankomen dat u kort na het aantreden van de nieuwe wethoudersploeg zou stoppen. Waarom hebt u uw vertrek vlak voor de zomer aangekondigd? Daardoor liep het proces om een opvolger te zoeken meteen al een paar maanden vertraging op.
Aat de Jonge: „Je veronderstelt dat iedereen het heeft zien aankomen. Dat denk ik niet. Ik hoor maar één reactie: wat een verrassing. Ik heb dat moment gekozen, omdat ik daarna snel op vakantie wilde. Het was een beslissing die ik mezelf eigen moest maken en daar had ik even tijd voor nodig.”

U doelt het voorkomen alsof het is opgekomen als - zoals dat schijnt te heten - poepen…
„Die uitdrukking ken ik niet en ga ik niet overnemen. Nee hoor, ik was er al lang mee bezig. Je twijfelt en het hangt van heel veel factoren af. Je hebt het erover met je vrouw, met je gezin. En dit leek me een mooi moment: de laatste bijeenkomst voor de vakantie met de gemeenteraad, de directie en het managementteam.”

Burgemeester Dronten