DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 3 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Aat de Jonge: „Ach, als ze af en toe nog eens aan me denken is het goed”

Aat de Jonge: „Ach, als ze af en toe nog eens aan me denken is het goed”
Aat de Jonge
Foto: ©maartenheijenk.nl (archieffoto)
Redactie: M.H.

DRONTEN - De vraag welke 'footprint' hij in Dronten achterlaat moet eigenlijk aan de bevolking gesteld worden, vindt scheidend burgemeester Aat de Jonge. Wel vindt hij dat Dronten de afgelopen veertien jaar 'smoel' heeft gekregen.

Welke ‘footprint’ laat Aat de Jonge achter?
Aat de Jonge: „Die vraag moet je natuurlijk vooral aan de bevolking stellen. Als je het aan mij als bestuurder vraagt, dan denk ik: we zijn er samen in geslaagd om Dronten profiel te geven of plat gezegd ‘smoel’. Dat komt ook een beetje door mijn persoon, omdat ik vaak het debat opzoek. Dronten dòet ertoe, we doen mee. En dan heb je niks aan een vlakke, fletse burgemeester. Maar echt een ‘footprint’… ach, als ze af en toe nog eens aan me denken is het goed.”

U wilt wel meteen verhuizen. Moet het hoofdstuk Dronten rigoureus afgesloten worden?
„Het is een bewuste keus van mijn vrouw en mij om te zeggen: de loopbaan eindigt hier, het wordt tijd voor andere dingen. Ik wil niet de oud-burgemeester van Dronten blijven. Als je hier blijft, word je gevraagd voor allerlei functies. Dat wil ik wel doen, maar niet hier. Je moet ruimte geven aan nieuwe ontwikkelingen en ik ken mezelf een beetje…”

Burgemeester Dronten