DeDrontenaar.nl

Dinsdag, 7 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Aart Dooijes wint prijsvraag met suggestie om Reevesluis de naam Reevesluis te geven

Redactie: M.H.

DRONTEN - Het project Ruimte voor de Rivier heeft de winnaar bekendgemaakt van de prijsvraag, die een nieuwe naam moest opleveren voor de Reevesluis in het Drontermeer. Winnaar werd Aart Dooijes uit Kampen. De door hem ingestuurde naam luidt… Reevesluis.

Inwoners mochten vorig jaar namen indienen voor drie onderdelen van het project Ruimte voor de Rivier, waaronder de nieuwe sluis in het Drontermeer. Voor deze sluis kon gekozen worden tussen de namen Reevesluis, Reevesluis Buiten en Dronthersluis.

Aart Dooijes schreef in zijn toelichting: „In de tijd dat de Zuiderzee nog bestond, lag hier een grote inham, genaamd Reeve. Daarnaast wordt deze naam nu al gebruikt als werktitel, waardoor deze ook bij de inwoners van Kampen en Dronten al is ingeburgerd.”

Reevediep Festival

Op 22 april worden door de prijswinnaars de naambordjes onthuld. Dit is tevens de start van het Reevediep Festival, een dag met buitenactiviteiten, optredens en gezelligheid: „Er is alle ruimte om het Reevediep per fiets, wandelend en vanaf het water te verkennen."