Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Aantal WW-uitkeringen in Dronten met 2,9% gedaald dankzij agrarische beroepen

Aantal WW-uitkeringen in Dronten met 2,9% gedaald dankzij agrarische beroepen
Foto: Pexels

DRONTEN - Het aantal WW-uitkeringen is in de maand juli gedaald van 589 naar 572 (-2,9%). Een jaar geleden waren er in de gemeente Dronten 618 mensen met een WW-uitkering. Dit meldt het UWV.

Persbericht UWV:

In Flevoland daalden de WW-uitkeringen in juli met 4,1% naar 6.769 uitkeringen sterker dan landelijk (-3,6%). Ten opzichte van vorig jaar namen ze met 13,2% af. De landelijke afname bedroeg 16,3%.

De sterkste daling in juli deed zich in Flevoland voor bij de agrarische beroepen. Op jaarbasis namen de WW-uitkeringen aan werkzoekende ICT’ers het sterkst af.

Seizoensinvloeden

Eind juli verstrekte UWV 6.769 WW-uitkeringen in Flevoland. In juli nam het aantal WW-uitkeringen in de provincie ten opzichte van juni af met 290 (-4,1%). Landelijk daalden de WW-uitkeringen met 3,6%.

De procentuele daling was in Flevoland het sterkst bij de agrarische beroepen. Absoluut was de daling het grootst bij de bedrijfseconomische & administratieve beroepen. In enkele beroepgroepen deed zich een toename voor. Bij pedagogische beroepen past dit in het seizoenspatroon.

Het WW-percentage, dat is het aantal WW-uitkeringen ten opzichte van de beroepsbevolking, ligt met 3,0% in Flevoland in juli 2019 boven dat voor Nederland. Het landelijk WW-percentage bedraagt 2,6%.

ICT

In vergelijking met vorig jaar daalde het aantal WW-uitkeringen in Flevoland met 13,8%, oftewel 1.081 uitkeringen. In heel Nederland was de WW-daling 16,3%. De sterkste procentuele afname deed zich in de regio voor bij de ICT-beroepen.

Bij de bedrijfseconomische & administratieve beroepen was de absolute daling het grootst. De WW-uitkeren aan werkzoekenden met een agrarisch beroep bleef nagenoeg gelijk.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo