Dagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

UPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Aantal WW-uitkeringen daalt in de gemeente Dronten naar onder de duizend

Aantal WW-uitkeringen daalt in de gemeente Dronten naar onder de duizend
De enige sector waar het aantal WW-uitkeringen toenam was het bankwezen.
Foto: ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

DRONTEN - Het aantal WW-uitkeringen in de gemeente Dronten is de afgelopen maand gedaald naar onder de duizend: van 1.014 in maart naar 976 in april. Een jaar geleden lag het aantal WW-uitkeringen nog ruim honderd hoger: 1.081.

Persbericht UWV
Daling WW-uitkeringen

„Eind april 2017 is het aantal lopende WW-uitkeringen in de provincie Flevoland uitgekomen op 10.723 ( -3,4%). Eind vorige maand waren er nog 11.099 lopende uitkeringen. Landelijk daalde het aantal WW-uitkeringen met -3,2% en kwam hiermee in april 2017 uit op 401.483.

Vooral de sectoren uitzendbedrijven (-6,7%) en bouwbedrijf (-11,0%) droegen in Flevoland in de maand april bij aan deze daling van het aantal uitkeringen.

Bouwnijverheid

In vergelijking met een jaar geleden is het aantal WW-uitkeringen in de provincie Flevoland met 10,8% gedaald. In Nederland als geheel was de daling iets sterker met -12,8%. De daling van het aantal uitkeringen is verspreid over alle sectoren te zien. De enige sector in Flevoland waar het totaal aantal WW-uitkeringen ten opzichte van een jaar geleden toenam was het bankwezen (+1,2%).

De sterkste daling is te zien in het bouwbedrijf, waar het aantal lopende WW-uitkeringen daalde met -36,4%. De afname is toe te schrijven aan het herstel van de werkgelegenheid in de bouw door de aantrekkende economie. Ook in de gezondheidszorg en welzijn (-16,2%) en de uitzendbedrijven (-20,2%) is de daling hoger dan gemiddeld.

Per gemeente

De daling van het aantal WW-uitkeringen gedurende de afgelopen maand was bovengemiddeld in de gemeenten Zeewolde (-7,0%), Noordoostpolder (-4,0%) en Dronten (-3,7%). In de grootste gemeenten in Flevoland daalde het aantal uitkeringen met -3,3% in Lelystad en -3,0% in Almere.

Alleen in de gemeente Urk was er in april 2017 een lichte stijging van het aantal WW-uitkeringen te zien (1,4%). In vergelijking met een jaar geleden is de daling met 25,9% juist het sterkst in de gemeente Urk.

Urk

Het WW-percentage, dat is het aantal WW-uitkeringen ten opzichte van de beroepsbevolking, komt in de provincie Flevoland uit op 4,9%. Dat is iets hoger dan het landelijk gemiddelde van 4,5%.

Dit hoog WW-percentage komt vooral door de invloed van de percentages in de grootste steden in de provincie. In Lelystad is het WW-percentage 5,4% en in Almere 5,2%.

In de gemeenten Noordoostpolder (4,7%), Dronten(4,5%) en Zeewolde(4,5%) is het WW-percentage gelijk of iets hoger dan het landelijk gemiddelde. In de gemeente Urk is het WW-percentage juist extreem laag met slechts 1,5%.”Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo