DeDrontenaar.nl

Donderdag, 13 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Aantal bezoekers website DeDrontenaar.nl dubbel zo groot tijdens coronacrisis

Aantal bezoekers website DeDrontenaar.nl dubbel zo groot tijdens coronacrisis
Redactie: M.H.

DRONTEN - In de tijd van de coronacrisis is veel van het lokale nieuws van vandaag morgen alweer oud nieuws. Daarom zoeken de lezers massaal hun toevlucht tot online nieuws. Het bezoek aan de website DeDrontenaar.nl is verdubbeld.

Normaliter trekt DeDrontenaar.nl maandelijks een dikke 50.000 unieke lezers. In de maand maart lag dat op 105.561. Dit blijkt uit cijfers van Google Analytics.

Al die lezers gingen 252.710 keer naar DeDrontenaar.nl en openden 423.278 keer een artikel. Gemiddeld bleven de lezers één minuut en vijf seconden op de site.

Papieren kranten in nood

Lokale papieren kranten hebben het tijdens de coronacrisis moeilijk, omdat de advertentiemarkt voor een belangrijk deel is ingestort. Er zijn al huis-aan-huiskranten die noodgedwongen minder vaak kunnen verschijnen. De NNP, de branchevereniging van regionale en lokale kranten, heeft namens de uitgevers een brief aan het kabinet gestuurd met het verzoek om financiële steun.

NNP-voorzitter Roy Keller zei vorige week in een interview dat online kranten de vraag naar lokaal nieuws niet kunnen overnemen: „Al die mensen die gewend zijn de papieren krant in de bus te krijgen, gaan niet ineens online op zoek naar het nieuws. Zo simpel is het niet.” In Dronten weten de lezers het online nieuws wèl massaal te vinden.

DeDrontenaar.nl op papier

De eerstvolgende papieren krant van DeDrontenaar.nl verschijnt op maandag 13 april. Deze wordt huis-aan-huis bezorgd in de gemeente Dronten.