Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

50 studentenkamers in nieuwe schooljaar, 35 extra kamers in december

50 studentenkamers in nieuwe schooljaar, 35 extra kamers in december
Wethouder Nico Verlaan 'doopt' de bouwplaats.

DRONTEN - Op de campus van de christelijke agrarische Aeres Hogeschool Dronten wordt gewerkt aan de bouw van 50 nieuwe studentenkamers. Wethouder Nico Verlaan vertelt dat deze week de vergunning is verleend voor de bouw van nog eens 35 extra kamers op hetzelfde terrein.

De eerste 50 kamers worden bij de start van het nieuwe schooljaar opgeleverd. De 35 extra kamers zijn naar verwachting in december klaar.

Twee flesjes bier

Wethouder Nico Verlaan verrichtte dinsdag het startsein voor de bouwwerkzaamheden. Hij doopte de bouwplaats op studentikoze wijze met twee flesjes bier.

De kamers worden gebouwd door Oost Flevoland Woondiensten (OFW) in samenwerking met aannemer Ballast Nedam en Architektenburo Brink & Fleer uit Dronten. Het gaat om tien woningen, die in een fabriek worden gemaakt en op locatie in elkaar worden gezet.

Volgende bouwfasen

Reden voor de bouw is de groei van de christelijke agrarische hogeschool. Komend jaar zijn er zo’n 2.200 studenten, waaronder ruim 700 eerstejaars. De school en OFW zijn met elkaar in gesprek over mogelijke volgende bouwfasen om deze groei verder op te vangen.

Dossier studentenhuisvestingOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo