Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

27 Ouderen doen actief mee aan informatiedag ‘Veilig Fietsen’ in Dronten

27 Ouderen doen actief mee aan informatiedag ‘Veilig Fietsen’ in Dronten
Foto: VVN Dronten

DRONTEN - „We hadden vooraf gezegd: voor 20 deelnemers, daar doen we het voor. We waren dus absoluut blij met de 27 mensen die hebben meegedaan”, zegt Monique Klasen van Veilig Verkeer Dronten over de informatiemiddag 'Veilig Fietsen'. Het evenement werd gisteren gehouden in De Meerpaal.

De dag was bedoeld voor de fietsende 60-plussers uit de gemeente Dronten. De deelnemers waren inderdaad allemaal boven de 60, er zaten verschillende 80-plussers bij en de oudste deelnemer was al bijna 90.

Ze kwamen naar De Meerpaal met allerlei verschillende fietsen: ‘gewone’ dames- en herenfietsen, elektrische fietsen, maar ook een driewieler en een elektrische vouwfiets.

Parcours op plein

Na de opening door wethouder Ton van Amerongen kregen de deelnemers allerlei tips van Daan Steenman van Fietsloket Nijmegen. Op het Meerpaalplein was een parcours uitgezet, waar het geleerde meteen in de praktijk kon worden gebracht.

2-Wielercentrum Kloppenburg vertelde over de verschillende soorten fietsen en stelde de bezoekers in de gelegenheid om elektrische fietsen uit te proberen op het plein. Alice Jansen van Centrum Fysiotherapie deed een beweegles, waarbij aandacht werd besteed aan de houding van de fietser in het verkeer.

Verkeerssituaties

Tot slot werden allerlei verkeerssituaties besproken. Ook werd er gediscussieerd over verschillende verkeersknelpunten in Dronten. Daarbij waren de ervaringen zó verschillend, dat er geen conclusies werden getrokken.

Monique Klasen is enthousiast over het verloop van de dag en gaat naar aanleiding van de opmerkingen van de ouderen aan de slag met vervolgactiviteiten.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo