DeDrontenaar.nl

Dinsdag, 7 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

20% minder aanmeldingen voor Aeres Hogeschool Dronten: „Maar dat zegt niks”

20% minder aanmeldingen voor Aeres Hogeschool Dronten: „Maar dat zegt niks”
Rieke de Vlieger
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Bij Aeres Hogeschool Dronten maakt men zich nog geen zorgen over het studentenaantal voor het komende studiejaar. Het aantal aanmeldingen ligt wel ongeveer 20% lager dan vorig jaar op dit moment. „Maar dat zegt niks, omdat de aanmeldingen nog elke dag binnenkomen”, stelt directeur Rieke de Vlieger.

Door de corona kunnen studenten zich later aanmelden dan gewoonlijk. „Je ziet daardoor ook landelijk dat het aantal aanmeldingen lager ligt dan vorig jaar op dit moment. Dat heeft allemaal te maken met corona.” Het beeld bij de hogeschool in Dronten is op dit moment niet anders dan landelijk.

Bindend studie-advies

Tegenover het lagere aantal aanmeldingen staat wel dat er minder eerstejaars studenten afhaken. „Aan het eind van het eerste jaar hadden wij altijd een bindend studie-advies. Had je een bepaald aantal studiepunten niet behaald, dan moest je weg”, legt De Vlieger uit, „Dat is nu een jaar opgeschoven. Studenten hoeven pas aan het eind van het tweede jaar aan die drempel te voldoen. Dus veel meer eerstejaars gaan door naar het tweede jaar.”